Evergreen Mercantile Retail & Office Building Completed

by EVstudio AEP on August 24, 2010

Evergreen Mercantile Building (formerly BMC Building) after facelift designed by EV Studio

The transformation of the Evergreen Mercantile building (formerly the BMC Building) in Bergen Park is now complete. EV Studio completed plans for the exterior facelift of the building which included the addition of new siding, an upgraded parapet wall, new storefront openings and the covered walkway in front of the building. The design for the exterior focused on retaining the integrity of existing concrete “Double T” construction of the building while still allowing for increased openings in the shell and the new western aesthetic of the new facade. In addition, the exterior design project was phased to allow the building owners to commence with the construction project while maneuvering through the variance process to allow for the third gable on the far right side of the facade. A variance was required because today’s Jefferson County Zoning Resolution setbacks encroach upon the location where the building was originally built.

EV Studio also completed full As-Built measurements and drawings of the existing 13,800 square foot building and then completed the Tenant Improvement Plans for both levels of the building. The Main Level includes newly remodeled restrooms and seven new retail spaces including the Habitat for Humanity ReStore in the rear of the building. The Upper Level includes newly remodeled restrooms and over 4,000 square feet of updated office spaces. There are already tenants open for business in the building including the Blue Spruce Habitat for Humanity Re-Store, Wenzel Music, Boxwood Cabinetry & Design, Rolling Ridge Deck Company and more!

BMC Building prior to facelift designed by EV Studio

Share

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment