Municipality Combines Facilities with Adaptive Reuse Strategy

by EVstudio AEP on February 28, 2014

The Copperas Cove Economic Development Corporation (CCEDC) and the Copperas Cove City Council are joining forces to combine their facilities into one adaptive, reused space. The design of this space drew local media attention in the Cove Leader Press when Jon Holden presented the project to the CCEDC on July 25th, 2013.

The CCEDC approached EVstudio to renovate their existing space to accommodate their offices as well as transform their existing board room and conference rooms into a separately used Council Chamber for the City of Copperas Cove. EVstudio recognized the need for the separation of uses between the entities and incorporated specific areas of separation to enable the CCEDC to use the entire facility during business hours, but limit the access of the public to the council chambers during after hour use.

This approach to the design of a public facility is a great indication of a growing priority in the construction industry. The re-use of the CCEDC office saved the City of Copperas Cove the cost of building a new facility to house the council chambers. This design idea also took great advantage of the existing building structure. After consulting EVstudio, Copperas Cove is going to end up with a newly finished, high-quality interior space for a fraction of the cost of a newly built structure.

TX13-037_EDC_Remodel.rvt_2013-May-23_10-16-18AM-000_3D_View_1

Originally posted 2013-08-07 16:23:46. Republished by Blog Post Promoter

Share

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment