New Layout for Small Denver Bakery

by evstudio on January 27, 2010

bakery

We recently designed a new layout for a small Denver bakery. It is one of the smallest food service projects that EVstudio has designed.  The space is 510 square feet squeezed into a compact 15’ x 34’ rectangle.  While there was no wall re-configuration, the challenge was to come up with the best solution for equipment layout while complying with code.

The client provided us a list of existing equipment they intended on keeping in the new space as well as new equipment they were going to purchase.  We came up with a simple yet very practical layout while adding only one wall for a new hand sink in the kitchen area.  We also angled the front service area to provide more room for the consultation table and to create a more open feel to the small space.

Share

{ 2 comments… read them below or add one }

Sean O'Hara April 26, 2010 at 4:27 am

We discussed an option for a proofer, but the final plans do not show one. The owner opted to leave it out.

Beth April 25, 2010 at 7:39 pm

Interesting and efficient use of space. Just wondering, is there a proofer in there somewhere?

Leave a Comment