Pierce Residence Framing Inspection

by evstudio on January 9, 2010



Jim and I had a chance to visit the Pierce Residence in the University Hills neighborhood for the framing inspection.  This two story house has a spacious master suite on the main level, two bedrooms on the upper level, and is complete with a large bonus room over the garage.  One of the home’s focal points is the peninsula fireplace that divides the kitchen area and the family room.  The house will have a nice open feel with plenty of vaulted ceilings, archways, and skylights.


The dormers that were added to the bonus room after the original plans were designed were a good idea as they bring more daylight into the narrow space.


This shot shows the scissor trusses that will form the vaulted ceiling in the sun room/breakfast nook.  The tall windows also help make this space very open and bright.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment