Residence Hall Lobby Update at University of Denver

by EVstudio AEP on April 24, 2013

Last summer we complete the remodel of the main level of a residence hall for the University of Denver. Before the renovation the main floor was a sparsely populated space. Now the main floor is a hub of activity with students hanging out, studying and meeting with friends.

Hearthroom

Hearthroom

We color coded the elevator lobbies and stair entrances that students frequently used. This makes it much easier to tell a friend to look for a color rather than to go to the north or south elevator. We also worked with a local lighting company and developed a custom fixture with an outside corner.

Elevator Lobby

Elevator Lobby

The main hallways are fifteen feet wide so we took some of that space and captured it for use as small study and hangout areas. These study areas accommodate from 4-6 students. The screens are made of tube steel, red oak and LED edge lit colored glass panels.

Study Areas

Study Areas

EVstudio and the University are very excited about how the project turned out. It can be difficult to renovate a 50 year old building and breathe new life into its’ common spaces. Our great team of professionals rose to the challenge and created a space that students and University are both very excited about.

Originally posted 2012-06-12 22:52:22. Republished by Blog Post Promoter

Share

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment